Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

sâmbătă, 2 august 2008

Premii-Impresii-Distinctii


joi, 18 noiembrie 2010

Booklet Margareta Paslaru "Lasa-mi toamna, pomii verzi - 50 de ani de la primul disc"

Gala MIDEM - Cannes

De la stinga la dreapta: Margareta Paslaru, Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzeie,
Muslim Magomaev, Patty Bravo, Jaffa Jarkoni, Juan Manuel Serrat, Amalia Rodriguez,
Dalida, Mireille Mathieu, Udo Jurgens, Adriano Celentano

Stimati si dragi ascultatori,

Sute de melodii ale celor 65 de compozitori care mi-au încredinţat lucrările lor (unii scriind special pentru mine) au apărut pe zeci de discuri de-a lungulanilor. De data aceasta am ales propriile piese, ca astfel, drepturile de autor ce mi se cuvin, sa fie directionate către campania "Artişti pentru Artişti"- UNITER.

Pentru mine, momentul magic al creaţiei nu poate fi explicat, este rezultatul unor acumulări emoţionale, obsedante. Trăind stări arzătoare, cizelând lucrul până la epuizareaîndoielii, găsind exprimarea artistică a unui tumult sufletesc, formează "un tot". Melodiile care au întrunit aceste condiţii chinuitoare au avut un succes deosebit. Erau rodul pasiunii pentru meserie.

Cu excepţia noilor înregistrări, piesele au fost selecţionate la cerinţa unui public fidel. Vă redăm parfumul anilor în care ie-am compus, inclusiv acel sunet de arhivă.., cu respectul cuvenit renumiţilor muzicieni-dirijori ai Casei de Discuri "Electrecord", Teodor Cosma Alexandru Imre si Paul Ghentar. Nu i-am uitat nici pe directorii care m-au invitat an de an, Nestor Gheorghiu, Teodor Carţis, Grigore Petreanu, Cornelia Andreescu şi colaboratorii Fredi Negrescu, Luli Cristea, Cristian Păunescu, Emil lMihai.

De la această dublă sărbătoare - a discului de autor şi a jumătăţii de veac prezentă pe discuri Electrecord - nu pot lipsi o parte din aranjori, în ordinea colaborării) Alexandru Abramovici, Mircea Drăgan, Radu Goldiş, Mircea Romcescu, Dan Dimitriu, AdrianAntonescu şi Anthony Petosa, Andrei Kerestely, George Natsis.

Dăruiesc tinerilor solişti aceste compoziţii cu speranţa că le voi reasculta în noua lor interpretare originală...

Melodia pe care am compus-o cu ani şi ani în urmă, inspirată de rugăciunea «Tatăl nostru» încheie simbolic acest disc de autor, ca o pioasă recunoştinţă pentru harul primit.

________________________________________________________________

Generoasele resurse artistice ale interpretei de neuitat care a fost şi este Margareta Pâslaru riscă, prin acest florilegiu de piese reprezentative să fie concurat de valenţele compozitoarei susţinute prin harul inspiraţiei, muzicalitate înăscută, şi fiorul sensibilităţii poetice de altitudine. Un set de creaţii ce farmecă, subjugă si înobilează.

Octavian Lazăr Cosma - 2010

___________________________________________________________________________________

Pentru glasul ei unic, cu sonorităţi de bucium şi harfă, pentru talentul ei impetuos şlefuit cu atâta inteligenţă şi ambiţioasă stăruinţă, Margareta a primit recompensa maximă: dragostea credincioasă şi definitivă a publicului. Câţi artişti nu şi-ar da viaţa pentru o iubire de o jumătate de secol.

Sanda Faur - jurnalist si romancier - 2010

___________________________________________________________________________________

Margareta Pâslaru, "Marea Doamnă a muzicii uşoare româneşti", în Israel. Un idol absolut al muzicii uşoare româneşti, interpretă legendară a unor şlagăre de neuitat, soseşte in Israel. (...) Mitul Margareta Pâslaru continuă să trăiască!

Ioram Segal - 5 Noiembrie 2009

"JURNALUL SAPTAMÂNII" Tel Aviv

____________________________________________________________________________________

(...)O activitate care o surprinde atât ca interpretă de muzică populară, muzică uşoară dar, în acelaşi timp, chiar şi de compozitoare.

Margareta Pâslaru figurează în Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor (...) Eu nu sunt regizor de film dar, la Margareta Pâslaru,

am senzaţia că dumneavoastră regizorii de film ii luaţi în prim plan ceva...Ochii... Exact, ochii. Dacă ar fi trăit Tonitza să ştiţi că Margareta Pâslaru i-ar fi fost într-adevar muză.

Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 2008

____________________________________________________________________________________

O legendă vie a României, o artistă cu totul specială.

JURNALUL NATIONAL- 9 iulie 2008

____________________________________________________________________________________

(...) o Margareta care a ştiut întotdeauna care-i este drumul. Un drum, pe care şi l-a croit singură, dar cu încrederea în îndrumarea noastră, conştienţi fiind de faptul că se năştea o stea.

Ileana Pop - 2007

_________________________________________________________________________

Margareta Pâslaru va rămâne veşnic în inimile românilor, care şi-au trăit tinereţea cu muzica ăi filmele ei. Pe vremuri i se spunea “Pâslăriţa”. A făcut performanţă în muzică la 15 ani şi a fost primită cu braţele deschise în teatru şi cinematografie. Margareta - un mit al muzicii usoare româneşti! - Discomania – 12 noiembrie 2007

____________________________________________________________________________________

SE NASTE O COMPOZITOARE -

(...)Prima ei compoziţie s-a chemat “A nimănui sunt...” şi a reţinut atenţia lui Lazarov, care a încurajat-o şi a girat recitalul ei de la “Cerbul de aur”, alături de formaţia Rolf Albricht. “Păsări” şi “Lasă-mi, toamnă!”, au confirmat acest har, creaţiile ei cucerind publicul: “Romanţa soarelui”, “Tare-am fost”, “Timpul”,“Nu!”, “Soldăţelul” (cine nu-şi aminteşte savuroasa parodie a bunului prieten, Toma Caragiu, dintr-un show tv), “Balada focului”, ”Aş vrea să fiu o stâncă”,“Alergători de cursă lungă”, “Dacă ai ghici”, “Tulburătoare primăvară”, “Bunicii mei”, “E-o luptă-n toate cele”, “Ce bine ar fi.,”, “Spune tu”,“Regret”, “Ceasu-i un vrăjitor”, “Lasă-mi toamnă, pomii verzi”, “Despotici în uimire”, “Zgâtie de fată”, “Păsările”, “Riscul”, “Diamant fermecat”, “Şi viaţa merge mai departe”, “Flăcări”, “Nu vreau să moară florile de măr”, apelând nu o dată la versurile unor poeţi cum ar fi Eminescu, Minulescu, Blaga, Virgil Carianopol, Blandiana, Constanţa Buzea, Ion Horea, Adrian Păunescu…(...)

INDEPENDENTUL - Octavian Ursulescu- 25 August 2006

____________________________________________________________________________________

Glasul ei inconfundabil, prezenţa fermecătoare dar mai ales stilul de interpretare cu totul personal o plasează în elita muzicii uşoare. Unii din cei mai importanţi compozitori ai genului printre care: George Grigoriu, Temistocle Popa, Radu Şerban, Vasile Veselovski, Camelia Dăscălescu, Florin Bogardo, Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, ii dedică piese, iar Margareta le transformă în şlăgare. Ea însăşi s-a remarcat ca o inspirată compozitoare, multe din piesele pe care le crează obţin un mare succes de public.

Grigore Petreanu

Director Electrecord – 2000

___________________________________________________________________________________

Margareta Pâslaru - Un mit al muzicii uşoare româneşti.

George Grigoriu

SUPER MAGAZIN -1994

____________________________________________________________________________________

În ultimii ani, Margareta Pâslaru a atras în mod deosebit atenţia prin talentul ei - real - de compozitoare. Se remarcă, din ce în ce mai mult, bogata-i inventivietate melodică şi ritmică şi acea intuiţie rară de a genera mult râvnitele şlagăre, niciodată banale, întotdeauna pline de vitalitate! Margareta Pâslaru stie să dea naştere şi unui climat de suavă poezie, asociat unui timbru cu rezonanţe de violoncel, precum şi unui joc de scenă sugestiv, toate la un loc indentificându-se cu omenescul muzicii strălucind în curcubeu...

Doru Popovici - compozitor

Informaţia - 1981

__________________________________________________________________________________

(...) într-o foarte scurtă retrospectivă a activităţii dv., aş trece premiul MIDEM. “Discul de marmură” primit la Cannes în 1969 la cea de-a III-a ediţie a Târgului Internaţional al discului şi editurilor muzicale. “Discul de aur” primit în România tot în 1969. Premii la Festivalurile Internaţionale din Sopot, Tokio, Malta, 400 de reprezentaţii cu "Opera de trei parale", filme, reviste muzicale

Ce înseamnă "Alergători de cursă lungă"?...

“- Ca orice compoziţie a mea, o confesiune. Îmi cânt mie, un dor, o speranţă, un îndemn. Şi încerc apoi să le împărtăşesc celor care mă ascultă "Aleargă, aleargă / Chiar de întâlneşti obstacole în cale / Aleargă, aleargă / Rezistă oricât de greu ţi-ar fi / Aleargă, aleargă / Şi mai ales, nu te opri". Cam aşa imi cânt şi le cânt oamenilor. Amărăciuni, bucurii, reuşite, eşecuri - peste toate trebuie să treci, trebuie să le învingi.”

- Cum credeţi că poate rezista anilor, un cântăreţ de muzică uşoară?

“- Muncind enorm, devenind dintr-un bun meseriaş, un artist.”

Lucia Manolescu

Magazin -7 iulie 1973

____________________________________________________________________________________


Margareta Pâslaru mă copleşeşte, pur şi simplu mă emoţionează. Şi nu numai pe mine. Poate pentru cântecul acela frumos - atât de frumos,chiar dacă este trist - "A nimănui sânt eu" (prima ei compozitie), poate pentru acea " Balada a focului" - duioasă şi dramatică, în acelaşi timp, sau pentru "Dragoste flamânda" şi "Pasiunea" (pline de patimă), sau "Timpul" şi"Duminica fara el" (ultimele ei compozitii). Deţinătoarea a şase premii internaţionale, cunoscută în peste 20 de ţări (Canada, Anglia, Franţa, Spania, R,F a Germaniei), Margareta Pâslaru este de acum o personalitate, care cântă şi dansează la fel de bine cum compune şi-şi aşterne pe hârtie câte o fărâmă din suflet în versurile tulburatoarelor ei cântece. De cinci ani, de când revista "Flacăra" a inaugurat "top"-ul cântăreţilor de muzică uşoară, deţineţi locul întâi şi, în ultimul timp, şi al teletop-ului inaugurat la TV.

AURORA POP

Crişana - 11 iunie 1972

____________________________________________________________________________________

Cine a ascultat recitalurile din ultimul timp de la Sala Palatului şi de la grădina Boema s-a convins şi de talentul ei de compozitoare şi autoare de texte: "A nimănui sunt", "Bătrânul comisionar" "Ceasul", etc. La Festivalul de la Sopot 1968 Margareta Pâslaru a obţinut un frumos succes cu cântecul "Viva Maria, succes confirmat de acordarea Premiului III.

Almanahul Flacăra - 1969


____________________________________________________________________________________

Un început promiţător se anunţă bunăoară în conţinutul propriilor sale compoziţii: "A nimănui" şi "Ceasul", pe care le cântă în cadrul acestui recital şi care par a constitui o nouă dezvoltare a capacităţii sale de exprimare. Pentru că orice s-ar spune, la 25 de ani ai incă multe de spus!"

Nestor Gheorghiu

Director Electrecord 1968

____________________________________________________________________________________

Margareta. Cunoaşteţi acest titlu, devenit emblemă? (...) Va dovedi îndemânare şi în postura grea (atunci când nu te mulţumeşti să fii un pseudo - profesionist) de compozitoare. Margareta Pâslaru, sau mai pe scurt Margareta, asa cum işi semnează astăzi discurile, nu-şi datorează ascensiunea şi perenitatea doar talentului. Margareta este o valoare reală şi stabilă pentru că şi-a conjugat însuşirile native cu o putere de muncă exemplară şi cu o curiozitate profesională de la care mulţi ar avea de învăţat..

Saşa Georgescu - textier revista Discul 1975

____________________________________________________________________________________

"Recitalul de autor, susţinut de Margareta Pâslaru, s-a bucurat de un deosebit succes de public, cântecele ei reprezentându-i complex personalitatea. În creaţie, Margareta Pâslaru ştie să fie sensibilă şi descriptivă (melodiile: “Romanta soarelui” şi “Tare-am fost”), spirituală şi ironică (“Eu şi Timpul”), sau dinamică şi voluntară (“NU !”). Atât pitorescul moment folcloric, realizat de interpreta - autoare, cât şi includerea şlagărelor “Păsările” şi “Lasă-mi toamnă”, lansate la precedentele ediţii ale concursului "Şlagăre in devenire", au confirmat, în plus, faptul că Margareta Pâslaru este o demnă slujitoare a zeiţei Eutherpe."


Valeria Popa Dogaru - revista Muzica 1981


In muzica usoara romaneasca, prezenta Margaretei Paslaru a fost si ramane o singulara provocare artistica, fiindca nu este usor sa ataci - vreme de peste 4 decenii - muzica, teatrul, cinematografia la pragul superior al performantei profesionale. De la vocea cu un timbru grav particular si un ambitus surprinzator pentru genul usor, pana la carisma femeii ingenue cu ochi de culoarea marii, Margareta Paslaru a facut din fiecare aparitie pe scena, disc sau pelicula un adevarat spectacol, greu de egalat. Periplul sonor al acestor inregistrari cu tenta de remember al unei cariere, confera discului o valoare antologica, emblematica, nu numai pentru un moment de stralucire al unei artiste, ci pentru o intreaga epoca de afirmare a muzicii usoare romanesti in contextul universal. Viorel Cosma

Ce admir mai mult? Cantareata care a marcat o intreaga generatie, in aproape cinci decenii de cariera unica? Textiera inspirata, preocupata nu o data de teme rar abordate in muzica noastra usoara? Compozitoarea de succes, careia i-am inmanat cel dintai premiu, cred, la "Slagare in devenire"? Sau omul de imensa generozitate, implicat intr-o sumedenie de acte caritabile? Toate la un loc, cu siguranta, ele purtand un singur nume, cel al artistei aflate intr-o toamna a vietii, dar cu pomii mereu verzi: Margareta Paslaru. Octavian Ursulescu

Margareta trebuie vazuta si ascultata. Nu se pot descrie literar profesionalismul si seriozitatea pentru care era mult laudata dar si invidiata. Credinta si meticulozitatea care se contopeau in interpretarea oricarui cantec pe care il accepta cu interes ii transforma atributul de "interpreta" in cel de "creatoare". Parerea mea este ca ce a reprezentat Maria Tanase pentru muzica populara, Margareta - un unicat de talent - este si va ramane inscrisa in Istoria marilor artisti. Paul Urmuzescu

Doamna Margareta Paslaru,
Ati revolutionat muzica usoara romaneasca, deschizand calea multor artisti. Genul si vocea inconfundabile continua sa incante si astazi generatii mai noi sau mai vechi. Va multumim ca existati.
Florence Bedreaga - RompresPremii la Festivalul National de muzica usoara Mamaia si premii internationale - interpreta Margareta Paslaru

Multumiri domnului Puiu Munteanu pentru documentarea redata mai jos:

1963 - Premiul Uniunii Scriitorilor - Cum e oare? / Florin Bogardo/M.Fortunescu.
Mentiune - Soarele e-ndragostit de Mamaia / Dinu Serbanescu-Aurel Felea.
1964 - Mentiune - Doua randunici / Radu Serban/ Constantin Carjan.
Mentiune - Ochii Tai / Gelu Solomonescu / Teodor Bals.
1965 - Premiul Radioteleviziunii - Cu tine / V.Veselovschi/ Aurel Storin/FestMamaia.
Mentiune - Seri la malul marii / Sile Dinicu / Aurel Felea/ Festival Mamaia.
1966 - Diploma de debut in cinematografie - rolul Iulia - din "Tunelul" la Festivalul National de Film"Pelicanul de Aur" Mamaia cooproductie romano-sovietica.
1968 - Mentiune - Festivalul International "Cerbul de Aur" - Brasov, Romania.
1968 - Premiul III la Festivalul International Sopot, Polonia.
1969 - DISCUL DE AUR al Romaniei.
1969 - Premiul II - Sa nu uitam sa iubim trandafirii ; Florin Bogardo-Ovidiu Dumitru.
1969 - Trofeul MIDEM - Cannes, Franta - discul de marmora.
1969 - Premiul Presei la "Festivalul Presei" - Ankara Turcia.
1970 - Premiul "Sony" Festivalul International Tokyo Japonia.
1970 - Premiul I - "Aceasta taina sa ramana intre noi"/ Radu Serban/M.Maximilian .
1970 - Premiul II - Mama da-mi un sfat /V.Veselovschi- M.Maximilian , ambele premii au fost obtinute la Festivalul National de muzica usoara Mamaia .
1971 - Premiul special al Presei "Festivalul International de la Malta.
1973 - Premiul I - Stelele - George Grigoriu/ A.Grigoriu si Romeo Iorgulescu.
1973 - Mentiune - La noi - Aurel Manolache/ Sasa Georgescu.
1973 - Mentiune - Si m-am trezit ca te iubesc -Temistocle Popa/
1973 - Mentiune - Canta un ciobanas - Temistocle Popa/ Aures Storin; premii acordate la Festivalul National Mamaia.
1975 - Premiul I - Melodiile dragostei - Ion Cristinoiu/ M. Dumbrava.
1975 - Premiul I - Balada - Radu Serban / Aurel Storin.
1975 - Premiul II - Aici la mine acasa - George Grigoriu/Romeo Iorgulescu, premii acordate la Festivalul National Mamaia.
1976 - Mentiune - Numai cerul si pamantul -V.Vasilache Jr./Gh.Valcu Fest Mamaia.
1979 - Premiul de creatie pentru "Pasarea maiastra". Muzica V. Vasilache Jr. text M. Paslaru, la festivalul Tineretului-Bucuresti.
1981 - Premiul de creatie pentru "Diamant fermecat". Muzica M. Paslaru text E. Rotaru, la concursul TV "Slagare in devenire."
1996 - Membra de Onoare - UNICEF Romania.
1996 - Membra de Onoare - UNESCO Romania -Club.
1997 - Invitata de Onoare la Festivalul International Cerbul de Aur - Brasov.
1998 - Distinctia Umanitarismului - Los Angeles - US oferita de Camera de Comert California-Romania.
1999 - Invitata de Onoare la Gala UNITER - Bucuresti.
1999 - Premiul "Vedete Internationale ale Cantecului Romanesc"- revista Actualitatea Muzicala a Uniunii Compozitorilor.
2000 - Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti.
2000 - Membra de Onoare a Crucii Rosii Romane.
2002 - Premiul "Women of Excellence" categoria Arts & Humanities - Union County - NJ, USA.
2003 - Telly Award -finalist bronz - categoria Cultural, la cea de a 24-a competitie nationala Telly Awards care a avut loc in Cincinnati Ohio.
2004 - The Communicator Award of Distinction for "Forever Music"( Cable TV/ Educational program category) in Arlington Texas.
2004 - Gold Classic Telly Winner -categoria Cultural - la cea de a 25 aniversare Telly Awards, in Cincinnati Ohio.
2005 - The Videographer Award of Distinction -categoria TV/Program/Arts - "The Best Of..Artists & Their Art", Arlington Texas.
2006 - Trofeul TVR50 si diploma de Excelenta cu ocazia jubileului TVR, pentru rolul avut in istoria Televiziunii Romane.
2006 - Premiul de Excelenta VIP - Editia LXXIIV Septembrie.
2006 - Radio Romania -78 de ani, Diploma de Excelenta pentru intreaga activitate.
2006 - Premiu pentru intreaga activitate - Gala "Femei
de succes ".
2007- Diploma de merit pentru exceptionala implicare in sprijinirea persoanelor dezavantajatela seara Romania Actualitati - Callatis 12 Iulie 2007.
2007 - Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate acordat de Radio Romania Actualitati.
2008 - Premiul de Excelenta - 50 de ani de la debut - acordat de Medias.
2008 - Premiul pentru Intreaga Cariera - Premiile Confidential editia a III-a.
2008 - Diploma Aniversara "Radio Romania 80" la Premiile Radio Romania 80.
2008 - Trofeul de Excelenta "Zece pentru Romania" si diploma de onoare.
2009 - TVR - Trofeul "Invingatorii Timpului" pentru o viata dedicata artei.
2009 - Diploma de excelenta "Omul anului 2009" Israel pentru performante deosebite in domeniul teatrului si muzicii. 10 pentru Romania - 10 pentru Israel.

2010 - Trofeul Electrecord - 50 de ani de la primul disc

2010 Premiul de Excelenta Artistica (Radio-Top Romanesc)

2010 - Excellence Award - The Social Inclusion Gala

===========================================================

COTIDIANUL - 13 Martie 2007
Glorie & Televiziune de Anca Nicolau (fragment) - Holograf si Marius Moga au fost rasplatiti cu cite trei premii, iar Margareta Paslaru a primit Premiul de excelenta, la cea de-a cincea editie a Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati. (...)

Margareta Pislaru, ovationata

(...) Un moment emotionant a avut-o protagonista pe Margareta Pislaru. Interpreta careia i s-a atribuit Premiul de excelenta pentru intreaga activitate a fost ovationata minute in sir de o sala arhiplina. (...)

The INDEPENDENT Press -Wednesday -April 10 - 2002 Doamna Felicia Filip prezinta
Premiul de Excelenta VIP Margaretei Paslaru
Septembrie 2006 - Bucuresti (foto Emanuel Tanjala)

Revista VIP premiaza Francofonia

11 Martie 2007

Radio Romania Actualitati a acordat Premiul de Excelenta Margaretei Paslaru pentru intreaga sa activitate.
Artista i l-a inchinat maestrului Sile Dinicu in amintirea sutelor de melodii inregistrate la Radio, Televiziune si Film.Catalin Maruta, Margareta Paslaru, Bogdan Pavlica la cea de a V-a editie a
Galei Radio Romania Actualitati

========================================

foto Robert David ALDACO Film

Cuget Liber - 14 Iulie 2007
LITORAL

Trei stele, trei vedete total diferite - Margareta Pâslaru, No Mercy si fostul detinut politic Doru Novacovici

Georgiana VOINEAGU

(fragment)

Pâslarita, mereu tânara

Margareta Pâslaru a fost sarbatorita de doua ori în cursul zilei de joi. A primit din partea organizatorilor Festivalului „Callatis“ o stea pe celebra alee, iar din partea Radio România Actualitati, o diploma si o distinctie speciala pentru întrega sa cariera. La festivitatea de pe Aleea Stelelor de Mare, producatorul general al festivalului, Cornel Diaconu, a declarat ca este demn de remarcat tenacitatea, dârzenia, dar mai ales omul Margareta Pâslaru, care a ramas si peste ani si pe meleaguri straine - unde oricare expatriat stie ca nu este usor -, la fel de sufletista, la fel de umanitara, la fel de receptiva la ajutorarea semenilor ei. Este cea care a facut ca numele de român sa fie rostit cu admiratie si respect, au sustinut organizatorii. Pâslarita a fost vadit emotionata de moment, mai ales ca zeci de persoane s-au adunat pe faleza sa o vada mai de aproape, sa o fotografieze. S-a exclamat la unison: „Este neschimbata!“. (...)

---------------------------------------------------------------

Sursa: Libertatea - Joi 21 Decembrie 2006
Articol semnat de Tatiana Solomon (fragment)
Cea de a treia editie a Galei “Femeilor de succes”,
desfasurata marti seara la Palatul Parlamentului si
organizata de Cosmopolitan Models si ”You and me”,
a strans numeroase VIP-uri autohtone din toate domeniile,
de la Andreea Marin, Corina Chiriac, Margareta Paslaru,
Elisabeta Lipa si Mihaela Tatu pana la Elena Basescu si Ioana Tariceanu.
Margareta Paslaru a obtinut un premiu pentru intreaga activitate(...)
=============================================================
------------------------------------

In dorinta de a-si diversifica paleta interpretativa, Margareta abordeaza si un repertoriu international. Prezinta melodiile fie in versiunea lor originala (canta in 13 limbi la diferite festivaluri, turnee, si le inregistreaza pe discuri), fie isi scrie textele adaptandu-le in limba romana.
Dar una din marile ei reusite a fost aceea de a lansa melodiile compozitorilor nostri, in prima auditie la Festivalul creatiei de muzica usoara de la Mamaia. Un risc pe care putini si-l asuma. Vorba maestrului Sile Dinicu: "Tata, e greu sa faci succes cu o melodie necunoscuta … poate fi prima si ultima auditie …"
Margareta nu numai ca a facut succes, dar melodiile care i-au fost incredintate, au obtinut premii (si datorita interpretarii ei originale).

Elly Roman: "…cantareata, atenta nu numai la insusirile slagarelor straine consacrate, dar si la muzica usoara romaneasca buna, Margareta Paslaru, premiata de trei ori la festivalul de la Mamaia, mentionata la acela de la Brasov si incoronata cu un premiu la recentul festival de la Sopot, este menita inca multi ani de acum inainte, sa ne bucure cu realizarile ei artistice. Si, cat pe aci sa uit, un sincer "bravo Margareta" pentru interpretarea cantecului meu, "Nu mai plange baby".

Const. Sarbu: "La primul festival de muzica usoara romaneasca de la Mamaia, de pilda, si-a asumat raspunderea prezentarii primului cantec al celui mai tanar compozitor –"Cum e oare? ", de Florin Bogardo. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Cantecul "a prins", iar interpreta si-a mai adaugat la palmares un nou succes. Vocea Margaretei , care a fost distinsa si la al doilea festival al muzicii usoare, te insoteste pretutindeni, caci discurile ei sunt solicitate, cantate, difuzate prin megafoane, ascultate deopotriva de cei aflati in cabanele din varful muntelui, ca si de cei aflati pe plaja de la Eforie sau Mamaia."

Saptamana Culturala: "Inzestrata cu un real simt scenic, cantareata stie sa lanseze un slagar."

Mariana Parvulescu: "Numai intr-un singur an, tanara noastra cantareata a trecut de la incercarile concursului, pe podiumul vedetelor. Si Margareta de azi, aminteste si ea de un basm: "crestea intr-un an … cat altii in sapte" …

C.F. (despre Cerbul de Aur): "Am urmarit mai intai recitalul Margaretei Paslaru. Exemplu de munca asidua, de dorinta de perfectionare, Margareta Paslaru, insusindu-si o remarcabila miscare scenica, largindu-si repertoriul; nu este numai o actrita cu mari posibilitati expresive, dat si o excelenta cantareata. Recitalul de aseara e, in acest sens, o cununa de succes."

Alexandru Cornescu: "In partea a doua, Margareta Paslaru a oferit un recital care-i rezerva fara nici un rabat locul printre vedetele festivalului. Ea oglindeste poate cel mai bine faptul ca, alaturi de talent, si in acest domeniu nu se poate lipsi staruinta. Caci daca ne amintim de fetita de acum zece ani careia in afara de o voce grava, nu avea mare lucru si o punem langa interpreta multilaterala pe care am vazut-o ieri seara, ne dam seama cum, in acest timp a fost urcata, treapta cu treapta, si nu fara stradanii, o buna parte din drumul spre inaltimea succesului. Primul regizor care a lucrat cu ea, Valeriu Lazarov, i-a asigurat aseara un decupaj inspirat."

A. Sandu: "Hors-concours", din partea Romaniei vom avea prilejul sa o ascultam pe Margareta Paslaru, talentata noastra cantareata."

Stefan Carapanceanu: "Margareta Paslaru, in plina maturitate profesionala, s-a afirmat si data aceasta in calitate de autor si interpret al muzicii usoare romanesti."

Doru Popovici: "In contextul generatiei sale, Margareta Paslaru s-a impus ca o interpreta de prima marime! In aceasta privinta se cuvine a mentiona ca Margareta Paslaru este, poate, una din putinele noastre reprezentante ale genului care are, fara exagerare, "vocatia teatrului total"… Afirmam aceast lucru, deoarece am urmarit-o si in spectacole de teatru, iar sub acest aspect,. Opera de trei parale a lui Brecht, in regia lui Liviu Ciulei, ne-a oferit fericitul prilej de a-i admira temperamentul meridional, nuantele policrome ale glasului actoricesc."

Lucica Popescu Moraru: "Margareta Paslaru a creat un stil in muzica usoara romaneasca. Posedand un temperament artistic deosebit si o voce aparte, dublate de o seriozitate profesionala caracteristica marilor vedete, Margareta poate fi un exemplu pentru tinerii interpreti. De remarcat si prezenta sa scenica, aplaudata de miile de fani. Muzicala si interesanta, Margareta s-a facut remarcata si pe scenele lumii, cronicile de specialitate avand cuvinte de lauda la adresa ei."

Smaranda Oteanu: "Si in primul rand, trebuie sa notam in acest sens, exemplara evolutie a Margaretei Paslaru. Nimic nu este mai important de amintit, in afara talentului ei, a constiinciozitatii cu care isi pregateste fiecare aparitie."

Ecaterina Oproiu: "In aceasta cursa a trudei si a ambitiei, papusica Ye-Ye cu ochi de faianta a devenit Margareta Paslaru, un nume pe care il asezi fara ezitare alaturi de orice cantareata internationala din generatia ei. Daca truda si ambitia trec pe aici, atunci cinste trudei si cinste ambitiei."

1969 - MIDEM- Palmares des trophees '67- '68.jpg (305758 bytes)

Margareta Paslaru felicitata de Maurice Chevalier pentru Trofeul MIDEM, Cannes 1969

=============================================================

2002 - Premiul "Women of Excellence" categoria Arts & Humanities
Union County -Statul New Jersey - USA


De la stanga, "Women of Excellence": Phyllis Linda Volker, Margareta Paslaru-Sencovici, Honorable Linda Stender, Tonnie Glick, Reverend Luciel Hatchett, Mary Krech, Mary Ellen McGlynn
Al doilea rind: Rick Proctor, Alexander Mirabella, Deborah Scanlon, Angel Estrada,
Faheemah El-Amin, Honorable Carla Mazza
IN THE TOP TEN - Margareta Paslaru of Summit, far left, was among the 10 honorees at a recent Women of Excellence Dinner at Westwood restaurant in Garwood. She was nominated by the Union County Commission on the Status of Women for her work in the field of arts and humanities. Offering congratulations are Freeholders, from left, Rick Proctor, Deborah Scanlon and Angel G. Estrada.
=====================================================

Sursa: MEDIAFAX -9-11-2007
(fragment) (...)

Cea de-a doua editie din "Enciclopedia Personalitatilorilor din România" a aparut la editura Hübners Who is Who si cuprinde biografiile a peste 9.000 de persoane din toate domeniile de activitate: economie, stiinta, cercetare, arta, politica, religie, sport, justitie si armata. Lucrarea descrie profiluri exclusive ale personalitatilor de seama din mediul de afaceri, din viata publica si privata. Este o enciclopedie biografica a femeilor si barbatilor contemporani cu cariera de succes din România. Georgiana Mihaescu, Communication Manager al editurii, a declarat pentru MEDIAFAX ca în noul volum se regasesc personalitatii precum: Traian Basescu,Andrei Zinca, Corina Chiriac, Margareta Pâslaru, Vasile Muraru, Razvan Florea. (...) Lucrarea este legata în piele sau pânza cu încrustatii aurii. În prima editie din "Enciclopedia Personalitilor din România", lansata anul trecut, au fost publicate peste 4.550 de biografii ale unor persoane din toate domeniile vietii publice, precum: George Cojocaru, Neagu Djuvara, Cristian Mandeal, Sergiu Nicolaescu, Mihai Leu

-----------------------------------------------.

05/10/2006 -
Sursa: Echipa Ziare.com
In cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri seara, secretarul de stat Cristian Preda a primit din partea revistei VIP distinctia "Evenimentul lunii" pentru Sommet-ului Francofoniei, desfasurat in perioada 27-29 septembrie, la Bucuresti.
Noua editie a Premiilor VIP a inclus patru premii speciale: Spitalului Militar Central,
BCR Open Romania, "Romanian Golden Team" si "Campioni de Legenda".

Actorul Timotei Duma si Festivalul A.L.O. Campulung au primit premii la categoria ARTE.

Margareta Paslaru si Sergiu Nicolaescu au fost rasplatiti cu premii de execelenta.

Postul de televiziune Realitatea TV si-a adjudecat premiul la categoria MASS MEDIA
=====================================================================Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog