Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 noiembrie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu...tenorul Alin Stoica


Sursa: Radio Clasic.ro – 16.11.2017
 
Joi, 16 noiembrie, de la ora 12:00, doamna Margareta Paslaru îl are invitat în studioul Radio Clasic pe tenorul Alin Stoica.
Absolvent al Liceului de Muzică „Dinu Lipatti”, București și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto, sub îndrumarea maestrului Ionel Voineag, Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naționale București. În 2012 a participat la un masterclass sub îndrumarea sopranei Marina Krilovici.
Doi ani mai târziu, în 2014, a debutat cu Alfredo în „La Traviata” de Verdi la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar în 2015, cu rolul Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsați-mă să cânt” de Dendrino.
În 2016 a susținut opt reprezentații cu Don Jose din „Carmen” de Bizet la Festivalul de Operă din Gut-Immling și alte două cu Turiddu din „Cavaleria Rusticană” de Mascagni la Teatrul Pergolesi din Jesi. În luna decembrie a aceluiași an Alin Stoica a participat la Gala Aniversară – 95 de ani de la instituționalizare, cântând în duet alături de soprana Anita Hartig.
La Opera Națională București, tenorul a fost distribuit în 2017 în rolul Alfredo din „La Traviata” de Verdi și a participat la o serie de concerte și recitaluri.

Niciun comentariu:

Arhivă blog