Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 iunie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu...harpista Evelin Andries



Joi, 15 iunie, de la ora 12:00, invitata doamnei Margareta Pâslaru este Evelin Andrieș Daiana, studentă la Universitatea Națională de Muzică București, specializarea harpă.
Cele mai importante 3 realizări ale Evelinei au fost Premiului 1 la Olimpiada Națională de Muzică, urcarea pentru a doua oară, în calitate de solistă, pe scena Filarmonicii din Cluj și deschiderea festivalului „Europa Season” prin susținerea unui recital neconvențional.
Pe lângă oportunitățile de promovare și mentorat oferite de programul Tinere Talente, bursa o va ajuta pe Evelina să își vadă mai aproape unul dintre cele mai importante vise pe care le are, acela de a-și achiziționa propriul instrument.
Evelina studiază la Universitatea Națională de Muzică din București cu maestrul Ion Ivan Roncea, iar cea care i-a îndrumat pentru prima dată pașii în studiul harpei a fost profesoara Băcneanu Delia.

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog