Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 mai 2017

Margareta Paslaru de vorba cu..Calin Grigoriu



Joi, 25 mai, de la ora 12:00, doamna Margareta Paslaru il are invitat în studioul Radio Clasic pe tânărul muzician Călin Grigoriu.
Calin Grigoriu și-a făcut studiile muzicale la conservatorul din București, la clasa de chitară a profesorului Ion Mihăescu, unde și-a extins universul muzical, mai ales prin cursurile intensive de muzică de cameră. Această practică l-a ajutat mai târziu în compoziție, orchestrație, și alte noi orientari muzicale. In 2001 are sansa de a face parte din proiectul Catalinei Buzoianu, Odiseea 2001, si de aici lumea teatrului i se deschide. Urmeaza o cariera plina de colaborari interesante cu Horatiu Malaele in "Leonce si Lena", cu Gelu Colceag in "Un vis in noaptea miezului de vara", "Imblanzirea Scorpiei" – un musical, "Spaima Zmeilor" – un musical pentru copii, spectacolextrem de apreciat, cu Teodora Herghelegiu – un musical dupa "Visul unei nopti de vara", si multe alte colaborari cu artisti si teatre independente.In 2008 a intrat in proiectul Mozart Rocks, ocazie extraordinara de a si perfectiona scriitura de orchestra, aici a orchestrat si a fost solist intr un numar mare de concerte, in tara si-n strainatate. Un gen asemanator de colaborare l-a avut in 2013 cu Steve Vai si Evolution Tampo Orchestra, o intalnire marcanta care i confirma profesionalismul autentic, nascut din pasiune. Pe langa proiecte personale, cum ar fi "Calin Grigoriu Electric Trio" – proiect dedicat artei chitarii electrice si improvizatiei, si "Autumn Baroque Trio"(alaturi de Cezar Cazanoi – flaut si Calina Epuran – cello) un omagiu adus artei barocului prin spiritul muzicii de camera, Calin Grigoriu lucreaza in prezent la un album cu piese vocal-instrumentale – intr un stil eclectic.

Niciun comentariu:

Arhivă blog