Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 mai 2016

'Cum sa te las?' album de autor Margareta Paslaru a fost lansat in beneficiul supravietuitorilor

Margareta Pâslaru a lansat albumul „Cum să te las?” Încasările vor fi donate supraviețuitorilor din Colectiv

Z.P. | 2016-05-31 15:26

Margareta Pâslaru a lansat, luni, albumul de autor „Cum să te las?”, în beneficiul supraviețuitorilor de la clubul Colectiv, informează Agerpres.

CD-ul, care a fost lansat în fața clubului unde pe 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de tineri, conține 16 cântece, iar prima melodie, care dă titlul albumului, este premieră discografică.

Alte titluri de pe album sunt „Libertatea nu se învață”, „Să fie oare adevărat?”, „Ce suflet trist”, dar și rugăciunea „Tatăl nostru”.

Toate piesele au muzica semnată de Margareta Pâslaru pe versuri de Virgil Carianopol, Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Minulescu, Romulus Vulpescu, Ana Blandiana, Agatha Grigorescu Bacovia, Elena Farago, Mariana Dumitrescu și Margareta Pâslaru.

Artista afirmă că dorește să facă ceva pentru a-i ajuta pe cei care au supraviețuit tragediei de anul trecut și care au în continuare nevoie de medicamente și tratamente.

„Încercăm în felul acesta, prin muzică, să contribuim la procurarea unor medicamente, poate chiar și tratamente, depinde de vânzările pe care le vom face. Să nu pierdem șansa de a face un bine. Cuvintele sunt de prisos. Să lăsăm muzica să vorbească, să pledeze”, a declarat Margareta Pâslaru.

Fondatoarea casei de discuri Eurostar, producătorul albumului, a anunțat că toate câștigurile rezultate în urma vânzării acestuia vor fi direcționate către asociația supraviețuitorilor incendiului din Colectiv.  „Doamna Margareta Pâslaru a renunțat la toate drepturile de autor, iar noi am convenit să renunțăm la toate veniturile din vânzare. Ne vom recupera strict costurile de producție, iar tot ceea ce înseamnă venit din costurile de vânzare va fi livrat către asociația supraviețuitorilor din Colectiv”, a explicat Venera Stângă.

Înaintea lansării albumului, în fața clubului Colectiv a fost ținută și o slujbă de pomenire de părintele Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștiului, alături de șase preoți

Sursa: http://www.puterea.ro/monden/margareta-paslaru-a-lansat-albumul-cum-sa-te-las-incasarile-vor-fi-donate-supravietuitorilor-din-colectiv-137739.html

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog