Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 aprilie 2015

Margareta Paslaru - 64 de productii cinematografice concureaza

Foto, Dan Tuculescu ---64 de productii cinematografice se luptă în cadrul Galei Premiilor Naționale UCIN
   
Gala Premiilor Nationale UCIN 2015Realizatorii Galei Nationale UCIN (care are loc pe 6 mai la Cinema Studio), va informeaza ca la incheierea perioadei de inscriere, in concurs si-au anuntat participarea un numar de 64 de productii cinematografice, dintre care:
21 filme de fictiune de lung-metraj
34 filme documentare
6 filme de fictiune de scurt-metraj
3 filme de animatie.
Aceste productii cinematografice au fost supuse unei atente analize estetice si profesionale de catre juriul Galei, format din prestigioase personalitati ale vietii culturale si academice romanesti si anume:
Presedintele Juriului
Cristian Tudor Popescu – profesor asociat la UNATC, filmolog si jurnalist
Membrii Juriului
critic de teatru, Marina Constantinescu - directorul Festivalului National de Teatru si realizator de televiziune,
Margareta Paslaru – actrita,
Ana Ularu – actrita,
profesor universitar, doctor Petru Lucaci – artist plastic, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania,
profesor universitar, doctor Laurentiu Damian – regizor, presedintele Uniunii Cineastilor din Romania,
profesor universitar, doctor Titus Vajeu – critic si istoric de film,
Alexandru Sterian – director de imagine, presedinte al “Romanian Society of Cinematographers”
scenograf Mihai Ionescu – secretar al Asociatiei Cineastilor Scenografi din cadrul UCIN.
In viitorul comunicat, vom fi in masura sa va anuntam lista premiilor si a nominalizarilor facute, pe baza carora juriul, va acorda distinctiile nationale ale Uniunii Cineastilor, pentru productiile cinematografice ale anului 2014.


Niciun comentariu:

Arhivă blog