Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 decembrie 2013

Margareta Paslaru: Felicitari Teatrului National, felicitari maestrului Radu Beligan


La TNB se anunţă o dublă sărbătorire cu uşile larg deschise: Beligan – 95 şi Zilele Naţionalului
Cine doreşte să-şi petreacă o noapte întreagă în Teatrul Naţional din Bucureşti, de la ora 23:00 şi până în zori, are acum această ocazie. Actorii de aici, şi nu numai, îşi aşteaptă publicul la “Lunga noapte a TNB”, aceasta fiind doar una dintre acţiunile Zilelor Teatrului Naţional, organizate la 14 şi 15 decembrie. Motivul este unul bine întemeiat: să se vorbească artistic despre “un arc peste timp”,   despre ce este clădirea TNB acum, când se împlinesc 40 de ani de când Naţionalul “funcţionează pe actualul amplasament, din Piaţa Universităţii, în clădirea aflată la kilometrul 0 al Capitalei, inaugurată în decembrie 1973”. TNB aminteşte că în 2011 începe un amplu proces de renovare a clădirii, având ca scop reabilitarea spaţiilor degradate, sistematizarea întregii zone şi revenirea la faţada din anul 1973. Acum, când se încheie anul 2013, când lucrările se apropie de sfârşit, transformarea este spectaculoasă, iar publicul are dreptul să vadă cum arată teatrul, cum e interiorul clădirii.

Ce va fi în cele două zile? Se vor organiza tururi ghidate ale teatrului sub umbrela “Ziua uşilor deschise la TNB”; vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiţi, la care se vor da autografe; va fi un mini-târg de carte de teatru, căci sunt mulţi actori care au scris sau despre care s-au scris cărţi. Publicul va putea vedea expoziţii în foaiere, cu lucrări ale unor plasticieni români contemporani. Este organizat şi Salonul Naţional de Artă Naivă. În “Lunga noapte a TNB” va fi “un maraton artistic susţinut de actorii teatrului şi de invitaţii lor”. În noaptea “albă”, printre “gazde” se vor număra actorii Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu, Marius Bodochi, Dorin Andone, Tania Popa. Deschiderea o vor face, de la 23:00, tineri actori, participanţi ai Galei HOP 2013, cu “Hai Iu Iu Nu Hey You You” - un concert remix-uri Maria Tănase (proiect coordonat de Radu Afrim şi Vlaicu Golcea).

Evenimentul a fost materializat grafic de caricaturistul Mihai Stănescu, într-o caricatură care stă sub semnul shakespearianului “To be or Not to Be”.

Seara de 15 decembrie va fi una cu totul specială, pentru că Radu Beligan, care va împlini cu o zi înainte 95 de ani, se va afla pe scenă, în “Egoistul”, o producţie jucată de peste 330 de ori. E, într-adevăr, un moment istoric. Spectacolul va avea loc la Sala Studio (fosta Operetă), de la ora 19:00. Naţionalul îl va omagia pe maestru la finalul reprezentaţiei, cu publicul de faţă.
SURSA: Jurnalul National

Arhivă blog