Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 iunie 2012

Margareta Paslaru se afla pe lista celor mai vandute carti la Bookfest

sursa: Adevarul - CELE MAI VANDUTE CARTI LA TARGUL BOOKFEST
(fragment)
Majoritatea cititorilor români au preferat volume mai noi şi mai vechi de Michel Houellebecq, Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu şi George R. R. Martin.

Ediţia din 2012 a evenimentului a fost, în viziunea editorilor participanţi, mai bună decât cea de anul trecut în ceea ce priveşte vânzările şi interesul publicului faţă de manifestările din cadrul Book­fest.
(...)
Vânzările confirmă că în România încă există un public pentru orice gen. Demnă de semnalat este revenirea la clasicii secolului XX, printre care James Joyce şi Ernesto Sabato.  F.M. Dostoievski şi Lev Tolstoi rămân, pe de altă parte, clasici de nedepăşit în vânzări, potrivit topului furnizat de Editura Adevărul.

Romanul francez se întoarce

Pentru că anul acesta ţara invitată a fost Franţa, prezenţa mai multor scriitori francezi de calibru, care s-au întâlnit cu cititorii, a stimulat şi vânzările. La Editura Polirom, cea mai vândută carte este „Particulele elementare" de Michel Houellebecq, precum şi celelalte scrieri publicate în seria dedicată autorului.  (...) „Sunset Park" de Paul Auster şi „Opere II" de Gellu Naum completează seria debestselleruri de la Polirom.

Istoria şi ficţiunea, în top

La Humanitas, istoricul Neagu Djuvara a atras, şi de data aceasta, un public numeros, sesiunea de autografe durând peste două ore. Cele mai vândute volume ale editurii au fost studiile sale, intitulate „Misterul telegramei de la Stockholm..." şi „Aromânii. Istorie. Limbă. Destin", volum coordonat de cunoscutul istoric.
Pe următoarele locuri s-au situat volumul „Ochiul căprui al dragostei noastre" de Mircea Cărtărescu şi „Estul naivităţilor noastre" de Gabriel Liiceanu. De alt­fel, şi alte cărţi ale celor doi autori au fost în topul vânzărilor. „Dewey. Pisoiul din biblioteca unui mic oraş cucereşte lumea" de Vicki Myron, „Marea casă" de Nicole Krauss şi „Tinereţe. Scene de viaţă provincială" de J.M. Coetzee au fost titlurile cele mai vândute ale Editurii Humanitas Fiction.

În topul de vânzări furnizat de Editura Nemira, pe primul loc se clasează trilogia „Jocurile foamei" de Suzanne Collins, una dintre cele mai îndrăgite serii ale genului din ultimii ani.  „Urzeala tronurilor", roman din saga „Cântec de gheaţă şi foc", bestseller internaţional al americanului George R. R. Martin, ocupă locul al doilea, fiind urmat de mai multe romane poliţiste semnate de Rodica Ojog Braşoveanu, căreia editura îi dedică o serie de autor.  Şi romanul de atmosferă a fost preferat de un număr considerabil de cumpărători, care au ales „Borgia. Păcatele familiei" de Sarah Bower şi „În numele prinţesei moarte" de Kenizé Mourad.
(...)
Pe de altă parte, interesul românilor pentru literatura practică este demonstrat de cele mai vândute cărţi ale Editurii Curtea Veche. Potrivit Mirunei Meiroşu, care a furnizat estimările ce exclud ultima zi a târgului, cei mai mulţi cumpărători au preferat volumul „Jamie, ministrul hranei sănătoase", de Jamie Oliver, pe locul trei clasându-se tot un studiu despre alimentaţie, anume „Sănătatea are gust", de Mihaela Bilic. Între aceste două volume, pe locul al doilea în vânzări, s-a situat scrierea memorialistică a Margaretei Pâslaru, intitulată „Eu şi timpul".
(...)
 http://www.adevarul.ro/cultura/Cele_mai_vandute_carti_la_Targul_Bookfest_0_712128963.html
3 iunie 2012, 21:28 | Autor: Monica Andronescu - ADEVARUL

W

Arhivă blog