Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 mai 2012

Margareta Paslaru, avanpremiera la Bookfest 2012

(...) Franţa, ţară invitată de onoare
Printre personalităţile care vor marca prezenţa franceză au fost deja confirmaţi scriitorul Michel Houellebecq, cunoscutul producător şi moderator de emisiuni culturale Bernard Pivot.
Standul Franţei, ţară invitată de onoare a celei de-a şaptea ediţii, se va deschide miercuri, 30 mai, la ora 19.00, în pavilionul C3 de la Romexpo. La deschidere vor participa, alături de Excelenţa Sa Philippe Gustin, ambasadorul Franţei, Mircea Diaconu, ministrul Culturii şi al Patrimoniului Naţional, Laurence Auer, secretar general al Institutului Francez (Paris), Dominique Fernandez, membru al Academiei Franceze, şi Bernard Pivot, jurnalist şi reputat om de televiziune.
(...) Apreciata editură îşi aşteaptă cititorii cu multe surprize. Pentru cele câteva zeci de mii de vizitatori estimaţi, editura a pregătit titluri noi, reduceri între 15 şi 50%, opt lansări de carte şi patru sesiuni de autografe cu autori îndrăgiţi. Vizitatorii standului vor putea participa la o tombolă cu peste 30 de premii atractive, iar cititorilor fideli li se va dedica un proiect intitulat „Cititori de Curtea Veche”.
Margareta Pâslaru, Lucian Croitoru, Mihaela Bilic sunt doar câţiva dintre autorii pe care îi puteţi întâlni la standul editurii, iar printre titlurile noi se numără „Jamie, ministrul hranei sănătoase” de Jamie Oliver, „Viscolul” de Vladimir Sorokin, „Prieten drag, tovarăş al răposatului” de Andrei Kurkov, „Eu şi Timpul” de Margareta Pâslaru şi „În apărarea pieţelor” semnat de Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR.
(...) Cei care o iubesc pe apreciata cântăreaţă Margareta Pâslaru sunt invitaţi la o discuţie în jurul cărţii “Eu şi timpul. Viaţă, vocaţie, viziune”, în prezenţa autoarei. În acest volum, Margareta Pâslaru reuşeşte să suprindă cinematografic şi să redea cu sensibilitate momente reprezentative din viaţa şi cariera sa, împletite inseparabil prin intensitatea trăirilor, prin colegii deosebiţi, dar mai ales prin dedicarea ce a caracterizat-o întotdeauna. Cititorii vor fi bucuroşi să descopere în cartea autobiografică 100 de ilustraţii din arhiva personală, multe dintre ele prezentate publicului în premieră. Cartea cuprinde şi partituri ale celor mai îndrăgite cântece ale artistei, cum ar fi “Lasă-mi, toamnă, pomii verzi” sau “Eu şi Timpul”.


Sursa: Cotidianul
http://www.cotidianul.ro/avanpremiera-la-bookfest-2012-183955/
Autor: Magdalena Popa Buluc

W

Arhivă blog