Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 martie 2012

Margareta Paslaru - arhiva - doamna Camelia Dascalescu si Marius Teicu

Aceasta imagine a fost surprinsa in anul 2000, cu prilejul lansarii CD-ului produs de Electrecord "Margareta, 40 de ani de la primul disc"
Faptul ca doamna compozitoare Camelia Dascalescu m-a onorat cu prezenta si la Uniunea Compozitorilor in 2008 - unde am fost sarbatorita la aniversarea a 50 de ani de la debut - a rascolit amintiri vibrante.

Pe langa piesele pe care mi le-a incredintat in anii '60, lucrari inregistrate la Electrecord si la Radio, doamna Dascalescu mi-a fost profesoara la cursurile de perfectionare organizate de
Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta - CSCA - in 1968. Cursurile intensive se ocupau de solistii alesi, pentru a reprezenta Romania la
primul Festival International "Cerbul de Aur" de la Brasov 1968:

Dan Spataru, Anca Agemolu si, subsemnata :):)
Doamna profesoara s-a bucurat, fireste, in momentul in care juriul international mi-a acordat "Mentiunea Cerbul de Aur". Aceasta a inscris numele Romaniei in palmaresul primei editii, alaturi de vedete europene precum Josef Laufer, Gabi Novac, Jacques Hustin, Kalinka, Ursula Szpinska, Roddy McNeal, Katty Kovacs, Patricia Cahill, si altii.
Cu pretuire o felicit din suflet pe doamna Camelia Dascalescu, a stralucit in societatea dominata de domni :)
(sursa: Top Romanesc)

Niciun comentariu:

Arhivă blog