Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 ianuarie 2012

Dorotheea Petre si Margareta Paslaru la Superlativele VIP

sursa: numarul curent Numarul 2 din 2012
Superlativele VIP, emotiile ce dau stralucire valorilor (fragment)
Opera Nationala Bucuresti s-a dovedit a fi locul perfect pentru o noua editie incununata de succes a Galei Superlativelor VIP 2011, ce a avut loc sub sloganul „Impreuna, pentru o Romanie mai buna!“. O dorinta, un ideal, un vis ce poate sa devina realitate, pentru care au militat, prin creatia lor, toti cei pe care i-au desemnat cititorii revistei VIP drept reprezentanti ai performantei romanesti.
(...) Seria reprezentatiilor a fost deschisa de Stefan Atirgovitoaie, urmat de Cornelia Tihon si de singura actrita romanca premiata la Cannes, Dorotheea Petre, aceasta intrind cu o mare lejeritate in jocul prezentatorilor, care i-au propus o simulare de casting pentru Radu Afrim. Dupa citeva minute de tacere, Dorotheea a inceput sa recite Post Ludum de Emil Botta, moment incununat de aplauzele publicului
(...) Margareta Paslaru, o cunoscuta sustinatoare a talentelor, ne-a declarat: „Este o placere pentru mine sa ofer in aceasta seara un premiu special pentru Stefan Atirgovitoaie. Nu am auzit un baietel cu o voce atit de calda si cu o asemenea putere de a transmite o emotie“.
In imagine Dortheea Petre si Margareta Paslaru

Niciun comentariu:

Arhivă blog