Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 noiembrie 2011

Margareta Paslaru a initiat programul "Voluntarii muzicii", educatie muzicala suplimentara orelor din programa scolara

Programul „Voluntarii muzicii” - aprilie 2011
*
În numele Reprezentanței Comisiei Europene în România la initiativa
doamnei Margareta Pâslaru, Chelgate a demarat programul “Voluntarii muzicii”, ce vizează realizarea a două cluburi de educaţie muzicală complementară orelor de muzică din progama şcolară.
*
Cu ajutorul unor studenți la Universitatea de Muzică din București au fost incluse ore săptămânale de cor, ore de pian şi vioară şi ore de canto în cadrul Școlii Generale nr. 45, Titu Maiorescu și la Şcoala pentru deficienţi de vedere. De asemenea, a avut loc un recital de la Classic la Jazz, desfăşurat în cele două şcoli.Profesori voluntari implicaţi în program:profesor Gabriela Boţan Şcoala Generală nr.45, Titu Maiorescu;profesor Rodica Colgiu, Şcoala pentru deficienţi de vedere;Alexandru Burcă, pianist, student la master la Universitatea de Muzică Bucureşti;Gabriel Stănescu, violonist, student la master la Universitatea de Muzică Bucureşti;Sorina Popescu, artist liric, colaborator la Filarmonica George Enescu;Ana Cebotari, artist liric, profesor canto la Şcoala populara de Artă Bucureşti;Andreea Novac, artist liric;Mihai Rîpan, actor.
w

Niciun comentariu:

Arhivă blog