Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 iunie 2011

Annie Girardot si Margareta Paslaru au fost invitate la TIFF 2005




Evenimentul Zilei 06 iunie 2005 - Editia de Transilvania
(fragment) Madalina Prundea

Actrita franceza Annie Girardot a urcat pe scena si, in ritmurile valsului "Champs Elysee", a primit premiul pentru intreaga cariera, acordat la TIFF pentru prima data unui actor strain. "Va iubesc si va multumesc pentru gentiletea cu care m-ati intimpinati", ne-a spus actrita de 74 de ani. Gheorghe Dinica a primit acelasi premiu, pentru actorii romani. "Mi-ati acordat premiul pentru intreaga cariera si aici sint discutii, pentru ca eu vreau sa continui", a spus Dinica, la mai bine de patruzeci de ani de la debut. Invitatul surpriza al serii a fost simbolul anilor ‘70, Margareta Paslaru. "Sint fericita ca am fost invitata sa iau parte la aceasta seara magica, admir munca echipei pentru efortul enorm de a organiza acest festival si merita un rind de aplauze pentru minunea pe care au facut-o", ne-a destainuit actrita din "Veronica".
*
JURNALUL NATIONAL - 5 Iunie 2005 (fragment)

de RALUCA GRINTESCU

Celebrului actor Gheorghe Dinica i s-a acordat Premiul pentru intreaga cariera in cinematografie. Cariera lui cinematografica, inceputa in anul 1964, cuprinde peste 60 de titluri de filme, dand viata unor personaje de neuitat precum Paraipan in "Revansa" si "Un comisar acuza", Nae in "De ce trag clopotele, Mitica?" sau Pepe in "Filantropica". "Filmul mi-a creat o viata frumoasa. Aceasta activitate, care ma pasioneaza de 40 de ani, vreau s-o duc pana la capat cu aceeasi ardoare", a declarat Gheorghe Dinica, fascinat de premiul onorific inmanat de invitatul-surpriza al festivitatii, Margareta Paslaru. O prezenta inedita a fost cea a actritei franceze Annie Girardot, care a primit Premiul pentru intreaga activitate cinematografica internationala. Cea care i-a inmanat trofeul, cu tremur si cu emotii in glas, a fost actrita Oana Pellea. "Merci pour tout, je vous aime", ,au fost cuvintele care i-au smuls lacrimi legendei filmului francez. Premiul pentru excelenta a fost acordat regizorului Stere Gulea. Festivitatea s-a incheiat cu mare fast, ultimul cuvant revenindu-i ministrului Culturii, Mona Musca: "Sunt incantata ca exista un asemenea festival marcat, pe de o parte, de o celebritate precum Annie Girardot si de o personalitate puternica precum cea a domnului Dinica Gheorghe; apoi de reusita lui Cristi Puiu, ambasador al Romaniei la Cannes, dar si de marea surpriza a celei care este si va ramane «fermecatoarea» Margareta Paslaru. Si bineinteles, prezenta primarului din Cluj, Emil Boc, care stie sa pastreze acest festival si sa fie la fel de generos".

Niciun comentariu:

Arhivă blog