Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 mai 2011

Margareta Paslaru a fost invitata la "Maraton de duminica" emisiunea realizatorului Alexandru Sasu

Margareta Paslaru invitata la Maraton de duminica
Duminica Floriilor (17 aprilie 2011) a adus admiratorilor o mare bucurie: Margareta Paslaru a fost invitata pentru doua ore si jumatate, in direct, in studioul emisiunii “Maraton de duminica” (Radio Romania Actualitati). Realizatorul Alexandru Rusu si-a felicitat invitata cu ocazia onomasticii iar distinsa artista a multumit felicitandu-i la randul ei pe ascultatorii si pe colegii sarbatoriti in aceasta zi.

Redactorul muzical Stefan Naftanaila a pregatit si difuzat cateva dintre cele mai cunoscute si solicitate melodii ale Margaretei Paslaru:

- Fii voluntar – muzica si text Margareta Paslaru

- Nu vreau sa moara florile de mar – muzica Margareta Paslaru, versuri Agatha Grigorescu Bacovia

- Chemarea Marii - muzica George Grigoriu, text Mircea Block

- Era o fantana- muzica Margareta Paslaru ; versuri Elena Farago

- Acesta e cantecul meu – muzica Charles Chaplin ; text Margareta Paslaru

- Daca ai ghici – muzica si text Margareta Paslaru

- Timpul – muzica si text Margareta Paslaru

- Alergatori de cursa lunga – muzica si text Margareta Paslaru

Marea artista a vorbit despre Anul European al Voluntariatului 2011, despre desemnarea sa ca Ambasador pentru Romania de catre Reprezentanta Comisiei Europene, despre jingle-ul pe care l-a compus cu acest prilej, “Fii voluntar”.

Si-a amintit de colaboratorii cu care a lucrat de-a lungul celor peste 50 de ani de cariera (compozitori, textieri, regizori), de colegi, de felul in care se produceau emisiunile radio si tv.


A raspuns intrebarilor ascultatorilor intrati in direct prin telefon, a primit mesaje emotionante prin SMS sau “messenger” si, la final, a ales sa o premieze pe expeditoarea celui mai frumos mesaj oferindu-i o dedicatie pe CD-ul de autor “Margareta, 50 de ani de la primul disc – Lasa-mi toamna, pomii verzi”.

Sursa: Legenda si Mit
*

Niciun comentariu:

Arhivă blog