Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 aprilie 2011

1.000 de scoli inscrise in programul "Europa, casa noastra"

Sursa Evenimentul Zilei - joi, 14 Aprilie 2011.

1.000 de şcoli înscrise în programul “Europa, casa noastră”

Autor: Oana Dan

Programul „Europa, casa noastră”, prin care oficialii europeni şi alte personalităţi sunt invitate la întâlniri cu elevii din şcolile pe care le-au absolvit, a atras deja 1.000 de şcoli din România, la două luni de la lansare, anunţă Chelgate România, care derulează proiectul în numele Reprezentanţei Comisiei Europene.

“Europa, casa noastră” oferă, de asemenea, oficialilor europeni ocazia de intra în dialog cu elevi şi profesori de la fostele şcoli prin participarea la acţiunea “Înapoi la şcoală” (Back to school), o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care oficialii sunt încurajaţi „să aducă Europa mai aproape de cetaţenii ei tineri”.

Şcolile şi liceele care vor să se înscrie în program o pot face pe site-ul www.europacasanoastra.ro.


Până la această dată s-au efectuat aproape 50 de vizite în şcoli din 17 judeţe. Iar până la încheierea anului şcolar, se estimează că se vor face încă 50 vizite, la care vor participa personalităţi publice locale, regionale, naţionale şi europene.

Până acum programul “Europa, casa noastră” a oferit elevilor din România ocazia de a întâlni şi dialoga cu personalităţi precum Margareta Pâslaru, Vlad Miriţă, Adriana Săftoiu, Florin Grozea, Sanda Nicola, Monica Davidescu, Cristina Lucaci şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României şi alţii

http://www.evz.ro/detalii/stiri/1000-de-scoli-inscrise-in-programul-europa-casa-noastra-926918.html
.

Niciun comentariu:

Arhivă blog