Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 martie 2011

Margareta Paslaru este vedeta aleasa drept ambasadorul Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania



Foto - Lucian Nastase
top
Margareta Paslaru este vedeta aleasa drept ambasadorul Anului Europen al Voluntariatului in Romania
bottom

February 15, 2011 | In: Prima Pagina, Stiri ONG, Stiri Voluntariat

Anul European al Voluntariatului a debutat şi în România. Centrul pentru Consultanţă şi Cercetare în Domeniul Culturii, din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, a anunţat planul de acţiune, obiectivele şi priorităţile României. Vladimir Simon, coord. actiunilor a prezentat ieri intr-o emisiune la Radio Romania Cultural, cele trei obiective al Romaniei:

  1. sa fie puse in valoare activitatile voluntarilor si munca lor precum si a ong-urilor, obiectiv comun impreuna cu UE
  2. crearea unei platforme online care sa puna in legatura voluntarii si ong-urile
  3. pana la sfarsitul acestui an sa avem o strategie nationala a miscarii voluntariatului in Romania

Referitor la promovarea Anului European al Voluntariatului in tara noastra, echipa coordonatoare a ales-o pe dmna Margareta Paslaru ambasador, vedeta a compus dealtfel si un cantec de promovare.

Pentru cei care doresc sa o asculte pe Margareta Paslaru vorbind despre voluntariat pot accesa linkul urmator.

http://radiocultura.ro/evenimente/07.02.2011/anul%20voluntariatului.php



top
Elton John a acceptat sa fie ambasadorul Anului European al Voluntariatului in Anglia
bottom

Voluntariatul are nevoie si merita sa fie sprijinit de cat mai multe personalitati ale spatiului public. Cantareti, oameni de televeziune sau alte personalitati din media au decis sa fie imaginea voluntariatului in tarile lor de origine, intelegand importanta lui si incurajand oamenii sa se dedice voluntariatului.

Daca la noi in tara ambasadoarea Anului European al Voluntariatului a fost aleasa dmna Margareta Paslaru, in UK, Elton John a fost ales sa duca mesajul voluntariatului englez in Europa. El insusi fiind voluntar in mai multe campanii HIV/SIDA este de parere ca voluntariatul este legatura cea mai durabila pentru coeziunea comunitatilor si deaceea lupta pentru recunoasterea contributiei voluntariatului.

top
Thomas Geierspichler un adevarat model pentru toti
bottom

March 4, 2011 | In: Diverse, Prima Pagina, Stiri ONG, Stiri Voluntariat

Thomas Geierspichler a fost ales anul acestaambasadorul Anului European al Voluntariatului in Austria. El este un atlet care a participat la paraolimpiade incepand cu anul 2000. In anul 2000 a fost medaliat cu aur la paraolimpiada de la Sydney, Australia. El este triplumedaliat la paraolimpiadele din Atena si Beijing cu medalii de aur in anii 2004 respectiv 2008.

Prin ambitia si devotamentul sau a aratat ca in ciuda infirmitatii sale se poate implica si in actiuni de voluntariat. Principala sa preocupare este integrarea persoanelor cu dizabilitati in tot felul de actiuni de voluntariat.

In Austria principalele obiective care doresc sa fie atinse in acest an sunt:

- incurajarea actiunilor de voluntariat

- cresterea numarului de voluntari, in special in randul tinerilor si al copiilor.

- cresterea ONG-urilor locale si regionale


http://www.voluntar-timisoara.ro/fernanda-freitas-–-ambasadoarea-anului-european-al-voluntariatului-in-portugalia/

top
FERNANDA FREITAS – AMBASADOAREA ANULUI EUROPEAN AL VOLUNTARIATULUI IN PORTUGALIA
bottom

February 17, 2011 | In: Prima Pagina, Stiri ONG, Stiri SEV, Stiri Voluntariat

In 27 noiembrie 2009, consiliul de ministrii al Uniunii Europene a declarat oficial ca anul 2011 va fi anul European al voluntariatului.

Echipa CVT-ului s-a gandit sa va propuna o serie de cateva mini articole despre ambasodorii Anului European al Voluntariatului in Europa, pentru a vedea care sunt figurile publice alese de celelate tari europene pentru a susutine voluntariatul in tarile lor si ce fac ei pentru a promova actiunile de volunatriat.

Astazi va prezentam ambasadoarea Portugaliei.

La fel ca si in celelalte tari europene si in Portugalia a fost aleasa o persoana publica pentru a fi ambasadorul voluntariatului. Ambasadoarea este jurnalista Fernanda Freitas, care s-a ocupat mult de probleme cum ar fi saracia sau excluderea sociala. Intr-un interviu dat ziarului portughez Eclessia, ea a vorbit despre principalele sale obiective pentru acest an. Doreste in special promovarea voluntariatului si recrutarea de cati mai multi voluntari in acest an. Anul trecut numarul de voluntari care erau implicati in actiuni de voluntariat era destul de scazut, doar 11%.

In Portugalia primul eveniment care a marcat oficial deschiderea Anului Voluntariatului European a fost denumit “Intoarcerea voluntarilor”. El a avut loc in data de 3 februarie 2011, in Lisabona. Amfitrionii acestui eveniment au fost Fernanda Freitas si Zeinal Bava (directorul executiv al PT Telecom). Printre invitati s-au numarat prima doamna a Portugaliei, Maria Cavaco Silva, predecesoarele ei, ministrii Augusto Santos Silva si Helena Andre. La acest eveniment au particpat 15 ONG-uri care au venit pentru a isi oferi servicile lor de voluntariat.

Pe langa Lisabona, se doreste si deschiderea altor puncte de oficiu, in celelalte capitale de regiune.

PS. Speram ca ideea noastra va fi bine primita de catre voi



http://www.voluntar-timisoara.ro/ambasadoarea-anului-european-al-voluntariatului-in-irlanda/
top
Ambasadoarea Anului European al voluntariatului in Irlanda
bottom

Marian Harkin a fost aleasa anul acestaambasadoarea Anului European al Voluntariatului in Irlanda. Ea este membra a Parlamentului European si sprijina in special Irlanda de Nord si de Vest. Doamna Harkin este foarte implicata in rezolvarea problematicilor sociale de exemplu se implica in sprijinirea persoanelor cu dizabilitati si este presedinta grupului de suport pentru cancerul cervical.

Voluntariatul in Irlanda se bazeaza foarte mult pe o zicatoare irlandeza “traim in umbra celuilalt”. Aceasta sugereaza ca toata lumea are capacitatea de a contribui la bunastarea societatii. Imbunatatirea calitatii vietii se poate face doar printr-un voluntariat continuu si constant.

Anul European al Voluntariatului in Irlanda a fost deschis printr-un eveniment ce s-a tinut la Royal Hospital Kilmainham, din Dublin. Evenimentul a avut loc pe data de 12 februarie. La acest eveniment au participat peste 300 de voluntari din intreaga tara. Tot atunci s-au putut inscrie voluntarii in diferite ONG-uri in functie de domeniul dorit. Cele mai cunoscute domenii au fost: problematicile sociale, protectia mediului inconjurator, sanatate, arte, sporturi.

Principalul scop al acestui an este ridicarea gradului de constientizare a impactului pe care voluntariatul il are asupra societatii.

top
Un om implicat in imbunatatirea vietii dependentilor de droguri este ambasadorul Spaniei pentru Anul European al Voluntariatului
bottom

February 21, 2011 | In: Prima Pagina, Stiri SEV

Luciano Poyato ambasadorul Anului European al Voluntariatului in Spania este presedintele La Unió d’Associacions d’Atenció al Drogodependiente (UNAD) . Cele 3 obiective principale pentru Anul Voluntariatului European in Spania sunt :

  • imbunatatirea si extinderea ONG-urilor; recrutarea a cat mai multor voluntari in anul 2011.
  • Informarea cetatenilor despre voluntariat. Trebuie sa se investeasca in studii despre ce este voluntariatul si care este situatia actuala a voluntariatului in Spania
  • crearea de spaţii de dialog cu guvernul, ca voce a organizaţiilor societăţii civile

In data de 28 februarie va avea loc la Madrid inaugurarea Anului European al Voluntariatului La acest eveniment voluntarii sau ONG-urile care lucreaza cu voluntari isi vor expune punctele de vedere, vor impartasi preocuparile lor si vor medita asupra problemelor de voluntariat. Vizitatorii vor primi informatiile necesare despre Anul Voluntariatului in Spania si despre principale obiective. Acest eveniment va continua pana in 5 martie. Tematicile care vor fi abordate sunt: actiuni sociale; protectia mediului inconjurator; participare si cetatenie;voluntariatul coorporatilor; valori, educatie si voluntariat si dezvoltarea cooperarii.

http://www.voluntar-timisoara.ro/un-om-implicat-in-imbunatatirea-vietii-dependentilor-de-droguri-este-ambasadorul-spaniei-pentru-anul-european-al-voluntariatului/

*

Niciun comentariu:

Arhivă blog